Sista inlägget 2010

Så var det nyår. Haft de längsta två dygnen någonsin, är helt slutkörd vilket inte är konstigt med hur lite jag sovit... Nu nyår. Blir inte flygplats förrän imorgon så kan faktiskt fira. Har dock pick-up 07:15 men nu skiter vi i det och bara lever i nuet... Gott nytt år nu allihopa!!!

Mellandagarna

Tar tillbaka det där om att jag hade ett suprbra schema nu i veckan. En guide åkte hem och det resulterade i att jag kommer få stå på flygplatsen på nyårsnatten... Men har inte pickup förrän 01 så slipper åtminstånde fira 12-slaget ensam och kan vara med på nyårsmiddagen innan. Men lite småsurt att jag inte kan hänga med alla andra ut på äventyr. Men om ett år har vi nyår igen så jag får väl bara hålla ut.

Igår hade jag en underbar dag. På schemat hade jag Study Supercat och halvledig vilket innebar att jag låg totaldäckad på en katamaran och stekte på min obefintliga bränna och bara slappnade av. Hur skönt som helst! Idag är jag helledig så alldeles strax ska jag möta Becca och gå till Amadoresstranden och sola lite till. Skönt med lite tid för sig själv. Kanske tar en massage på det också. Vi får se!

Saknar er där hemma väldigt mycket just nu.

25 december 2010

Blev en lång arbetsdag igår vilket nu i efterhand var rätt skönt. Slapp tänka efter allt för mycket även om det var lite småjobbigt att veta att det var jul hemma. Men som sagt, här sken solen, det var 25 grader i luften och jag var i full fart med att jobba och stå på precis som vilken dag som helst. På kvällen gick några i teamet ut och käkade, tog en snabbrunda och sjöng lite karaoke innan jag slängde in handduken och gick hem.

Idag har jag varit på flygplatsen från morgon till eftermiddag. Tog tag i mig själv och lagade lite riktig mat, enchiladas. Så gott! Men lite hemlängtan för det ju med sig också... Nu ligger jag i alla fall i sängen och överväger att sova (kl är 19.38 här...). Lång dag imorgon också så bäst att ladda batterierna bäst man kan. Har dock en riktigt bra vecka framför mig med ett av de bättre scheman jag haft på sistonde. Känns bra!


GOD JUL!



Nu sitter ni och tittar på Kalle-Anka medan jag ligger här i sängen och ska ta en 15-minutare innan det är dags att gå tillbaka till jobbet. Känns konstigt att veta att det är julafton. Kan inte riktigt förstå det, men lite jobbigt är det att sitta här hemma själv medan ni andra har det mysigt med god mat, paketöppning, Kalle och trevligt sällskap... Men, det är också en erfarenhet det här och det finns alltid dom som har det värre. En tanke till alla som helt ofrivilligt sitter hemma själva idag. <3


22 December 2010

Jag ska erkänna, jag har inte varit lika glad och positiv på sistonde. Har haft så otroligt mycket jobb att jag inte orkat göra annat än att gå rätt i säng när jag kommit hem från jobbet på kvällen. Men nu senaste dagarna har allt lugnat ner sig lite och jag har till och med hunnit med siesta två gånger. Igår hade jag i och för sig en av de sjukaste dagarna jag varit med om. På gott och ont. Fick mitt psyke testat rejält men det gick fint. Kanske borde satsa på polis i alla fall? Nja den planen är skrotad så ni kan vara lugna. Det jag ville komma till i alla fall var att nu när jag kommit hem från jobbet i någorlunda tid och till och med hunnit vila lite på siesta har jag äntligen fått tillbaka lite energi, energi till att hitta på saker. Leva ett liv utanför jobbet. Man mår inte bra när ens jobb blir ens liv. Såklart är det speciellt att vara reseledare, det är en livsstil men ibland måste man få vara civil och leva livet som en människa också.

Var ute både i måndags och igår. Blev inte sådär jättemycket sömn men bara av att få komma iväg, koppla bort, träffa andra människor och göra något har jag fått så mycket extra energi att gamla Sara börjar komma tillbaka. Är dock fortfarande rejält sliten. Börjar bli lite sjuk också. Det beror väl på att jag slappnat av för första gången på länge...

Idag har jag i alla fall varit ledig. Dagen har spenderats med lite julklappsshopping i El Mirador. Kan fortfarande inte förstå att det är jul i övermorgon. Idag har det varit riktigt varmt och solen har varit starkare än på länge, kändes nästan som riktig sommar. Så att ni övermorgon kommer äta massa julmat, umgås, kolla på Kalle-Anka och öppna julklappar känns väldigt avlägset. Jag jobbar ju som sagt hela julaftonen och har back-uptelefonen över natten så blir ingen jul här inte förutom en liten paketöppning av de paket vi i teamet köpt till varandra och sen de paketen jag fick med mig hemifrån. Får satsa på nyår istället. Håll tummarna för ett trevligt schema ;)



Dags att sova nu. Imorgon har jag Service-Välkomstmöte-Likvidering-Veckomöte-Service.

PUSS!


Snögubbe



Becca, en av mina närmsta här nere och jag. För den som ser dåligt så är det jag till höger. Folk brukar blanda ihop mig och Becca och många gånger får vi frågan om vi är systrar. Men nej, hon är från Norrland och jag från älskade Stockholm. <3


Regn

Idag spöregnar det. Jag tycker att det är ganska mysigt men det är jag nog ensam om att tycka. Hann i alla fall med siesta idag, så nu ska jag äta felix köttfärssås på burk och makaroner. Mums! Ikväll utgång i Playa del Ingles. Måndagar är guide-party-dag så blir kul att träffa lite folk från andra team och bolag. Snart är det jul...

Haha

Har faktsikt haft tid för lite siesta idag! Skulle bara in för att kolla om ni hade kommenterat något och precis när jag läser kommentarerna om min söta vän vrider jag på huvudet. Då har han trillat så att det ser ut som att han ligger här och kikar på datorn med mig. Haha en äkta vän!



Dags att dra på sig uniformen och sticka till jobbet igen. Puss


Säg hej till min nya vän


Han är 1 meter lång, har världens lenaste hud och ska snart få ett namn.
Slipper åtminstånde vara ensam i jul.


Mys

Igår gick årets match av stapeln, nämligen matchen mellan Tui Nordic (Fritidsresor/Star Tour) och Thomas Cook NE (VING/SPIES). Efter att ha trotsat regnet och frusit litegrann fick vi se våra snygga grabbar ta hem vinsten. 12-3 och vi är nu officiellt bäst på ön ;) Tror dock att resultatet hade varit ännu bättre om jag hade varit med och spelat... Haha

Efter matchen var det egentligen tänkt utgång men var trött och frusen så åkte hem och sov istället. Efter 12 timmars sömn vaknade jag och kände mig redo att ta vara på min lediga dag. Länge sedan jag gjorde något speciellt så idag tog jag med mig dansken Katja till Las Palmas för att skämma bort mig själv med lite shopping. Har haft ett par riktigt tunga veckor så det tyckte jag att jag var mer än värd. Det fick bli det stora shoppingcentret Las Arenas var de har Primark. Har aldrig tidigare varit på Primark och hade inte alls höga förväntningar men WOW! Extremt billigt! Köpte tre armband, ett halsband, ett bikiniset plus varma myssockor för 20 euro. Alltså lite mindre än 200 svenska kronor. Lycka! Har kommit på att jag lider av något som gör att jag så fort jag är trött, sliten, hungrig, på dåligt humör eller bara allmänt sådär mittemellan vill köpa en massa myssockor, tofflor, skor och strumpor. Konstigaste cravingsen? Hade jag inte varit medveten om att jag skulle få leva på ris resten av veckan om jag släppte till för behovet hade jag nog kommit hem med en hel garderob full av myssaker till mina små fossingar. 

Blev i alla fall utöver det jag fick tag på inne på Primark en superfin klänning som jag omvandlat till ett linne att ha på julafton. Jobbar i och för sig hela julafton, halvledig på juldagen och fullt jobb på annandagen men nog ska jag se till att få användning för den ändå. Sist men inte minst köpte jag mig en ny vän. Men honom får ni se senare. Har städat, tvättat och plockat sen jag kom hem, det har blivit lite som terapi och nedvarvning för mig. Nu jublar väl mamma och pappa av lycka. Jaja dags att sova. Imorgon väntar en lång dag med service, välkomstmöte, lite kontorsarbete och så lite service på kvällen som pricken över i-et.

Sov gott, det kommer jag att göra! PUSS


Såhär mysigt är mitt rum just nu. Det som inte syns på bilden är alla tända ljus och alla bilder på mina fina jag satt upp på den väggen som inte syns. Julgranen är uppe också trots att jag inte känner någon större julstämning.

På kontoret ser det dock bättre ut på den fronten,


Haha kan ni gissa vem som släpat in dessa och varifrån dem kommer?
- Finnens Mumin-julkalender såklart!


It goes so fast

Det går riktigt fort nu. Redan en veckan sedan jag skrev sist. Veckan som gått har tro det eller ej bestått av JOBB. Sov 3 timmar inatt så nu är jag helt mör. Ska ta en powernap innan veckomöte. I eftermiddag ska jag visa en av säljarna från Sverige runt bland några av hotellen i mitt område. Det blir kul :) Ikväll ska jag sova tidigt. Imorgon flygplats dag + halvledig. På kvällen är det Fritidsresor - Ving, fotbollsmatch så blir grymt att göra något tillsammans. Ledig på lördag = Sova!

PUSS PÅ ER HEMMA

Världens sötaste gäster

Igår blev det ytterligare 16 timmar jobb utan paus vilket resulterade i supertrött Sara. Kom hem vid 03 och skulle upp igen vid 7. Hade en rätt tung dag som också blev en lång dag. Var inte klar förrän jag jobbat 14 timmar utan paus. Men, när jag kom tillbaka till kontoret från min service möttes jag av något fint. Något som gjorde mig så rörd att jag inte vet var jag ska ta vägen.

Några gäster jag hjälpte tidigare i veckan hade lämnat en liten present till mina kollegor som de skulle ge till mig. I den var det ett handgjort halsband som ena gästen själv har gjort. Ett sjukt snyggt halsband och sen ett kort med ord som värmde i hjärtat. Det är sånna här saker, och sånna här gäster som gör det här jobbet så sjukt kul. Att kunna hjälpa andra människor och få så mycket tillbaka. Vanligtvis räcker det med att man ser att gästerna är glada och tacksamma, men när de skriver ned sin tacksamhet i ord, kommer ihåg ens namn och fyller i på frågeformuläret eller såsom nu, ger mig en liten gåva. Ja, då tror jag nästan att jag är tacksammare än vad de själva är. Den känslan. Ni förstår inte. Det ger en extrem kick.

Idag har trots allt varit en bra dag. Mötte farmor och Gösta när jag kom tillbaka från service också. Fick köttbullar, lussebullar, glutenfritt havregryn och couscous. Underbart! Nu har jag något att äta ett tag framöver. Imorgon är det service hela dagen igen som gäller men förhoppningsvis med en liten siesta. På kvällen ska jag och Katja checka in på Orquidea (vårat Blue Village) i Bahia Feliz. Utgång i PLI på kvällen och sedan är jag äntligen ledig på lördag!!! Ska bli så sjukt skönt. Känner att det är välbehövlig vila. Längtar! :)

Nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Stor puss på världens finaste gäster och sen självklart på er där hemma också <3


8-00

Idag har varit en extremt lång dag, 16 timmars arbete utan siesta. Men det har varit en bra dag, allt har gått min väg och jag har lärt mig en hel del nytt. Efter mitt mördarpass körde jag, Pontus och Becca till Bahia och mötte upp lite andra människor. Jag ställde egentligen bara upp som chaufför men satt med på förhänget innan de gick ut och jag körde hem bilen. Nu har jag precis slängt mig i sängen och ni anar inte hur skön den är!

Imorgon har jag dessutom lite sovmorgon, behöver inte vara på kontoret förrän 10:45 typ så känns skönt. Ta igen mig lite! Imorgon kommer Farmor och Gösta och hälsar på. Längtar efter lussebullar, bröd och farmors köttbullar! Åh kommer bli så bra! Har dessutom flygplats både dag och natt imorgon vilket innebär att jag kommer vara på flygplatsen när de kommer. Desvärre är jag på departure större delen av förmiddagen men lagom till STO-flighten ska jag förhoppningsvis komma ned till arrival och hjälpa till om allt gått som det ska på dep. Håller tummarna! Dags att sova nu. Puss

Not my lover

Haha fick nyss höra att många av er hade tagit inlägget med videon på "min kärlek" på allvar. Har aldrig träffat killen, bara sett klippet på youtube och tyckte att det var roligt. Så han är med andra ord inte min kärlek och kommer aldrig att bli det heller!


T is for Tacos

Så är man back on track, på plats här nere på Gran Canaria igen. Flyglederna valde ju att förgylla helgen med lite strejk så det har varit en hel del jobb men nu börjar det förhoppningsvis lugna ner sig lite eftersom de är tillbaka på sina jobb och flyger börjar gå mer och mer i tid.

Tog med mig taco-krydda från Sverige så igår och idag har jag käkat svensk tacos. Hur gott som helst! Bjöd ner min fina kollega Becca att dela denna matupplevelse med mig. Nu ligger vi båda i soffan mätta och belåtna. Hon med lite jobb framför sig och jag här med datorn utan något vettigt att göra. Imorgon ser det ut att bli utgång i Playa del Ingles. Jobbar dock på onsdag så får bli en ganska lugn utgång så att jag orkar med att jobba en hel dag och kväll. Ska försöka bli bättre på att skriva och att lägga in bilder. Jag vet att jag sagt det förut, men jag vill verkligen. Inte bara för er skull utan även för min egen. Jag vill kunna gå tillbaka och läsa vad jag skrivit, se bilder och återuppleva allt. Minnas.


"Jag har semester"

Så var man hemma i kalla Sverige. Trodde jag skulle dö när piloten strax före landning berättade temperaturen och vädret i Stockholm, -13 grader och snöfall. Men det var extremt mysigt att komma hem och se mitt vackra Sverige igen. Men speciellt alla underbara människor. Har dock inte fått träffa pappa och lillebror än då pappsen är i Thailand och lillebror pluggar i Madrid. Men pappa kommer hem imorgonbitti så honom får jag äntligen träffa då i alla fall.

Har spenderat veckan med vänner och i fosterställning under tusentals täcken. Det är så fruktansvärt kallt. Min ursäkt för det mesta har varit "jag har semester" som när någon kommenterar min hälsosamma frukost (svenskt godis hallå?!?!) eller när någon tycker att jag borde göra nytta... Jag har semester! Ikväll ska jag och J gå och se Paranormal Activity 2 - jag kommer dö! Men som sagt, jag har ju semester så...

Tänkte att jag skulle presentera the man of my life här också. Brukar titta på denna video när jag känner mig lite ensammen och i behov av kärlek där borta i Puerto Rico.



RSS 2.0