Istället för att plugga till examen

Hade jag tänkt lägga in alla bilder men självklart ska bilduppladdningsverktyget vägra samarbeta med mig... Funderar lite på om jag ska försöka lägga in någon av alla videos men det lär nog ta ännu längre tid. Lyckades efter en halvtimmes väntande få upp bilden nedan. Nu håller Madde på att gå bananas, Amanda river mitt rum och har precis funnit bortamatch-klänningen och försöker nu övertala Madde om att få låna den tills nästa utgång... Haha okej förlåt det var bara ett skämt... Eller? Dags att gå, börjar bli för trött och oseriös. Önska mig lycka till på examen imorgon! PUSS



Stort tack!

Vill bara börja med att tacka för alla fina grattissms och hälsningar på facebook, mail osv. Har världens segaste internet här nere och mobilen inget batteri så för er som inte fått något svar; ännu en gång tack! Jag uppskattar det så mycket!

Hade en grym födelsedagsutgång igår. Vi började med att ta några drinkar i baren på hotellet och kolla matchen, därefter drog vi till vårat stammishak Texas och allt blev bara helt totalgalet. Mer om den kvällen senare för just nu orkar jag inte koncentrera mig så mycket på att skriva. Idag har vi som sagt varit lediga så sov till 12 därefter gick vi med alla kläder för att tvätta och sen har vi bara legat vid poolen hela dagen. SKÖNT! Nu ska jag sova middag sen är det bara att återgå till att vara pluggis och förbereda inför morgondagens EXAMEN i Välkomstmöte.

Kommer nog lite bilder senare om jag hinner :) Puss!

Underbar födelsedag! <3

Imorse kom mina Stockholmsbrudar in och sjöng för mig och gav mig tre toblerone = lycka. Fick en riktigt bra start. Därefter var det dags för välkomstmötepraktiken som gick så sjukt bra. Mina danska blivande reseledare sjöng på danska för mig och sen stämde även resten av svenskarna in. Nu ligger jag vid poolen och steker här med datorn. Bättre kan det inte bli! Har inte lektion förrän kl 3 så blir äntligen några timmars lugn och ro.

Ikväll ska i princip alla på skolan ut dels för att fira mig och dels för att vi är lediga imorgon så det lär förmodligen bli en riktigt bra kväll det här!


20!

Så var man äntligen 20! Amanda satte på den spanska versionen av ja må hon leva precis kl 00:00... Madde R kom och körde 20års dansen och så har jag redan fått en massa kramar. UNDERBARA MÄNNISKOR!

1 hour

Varit några sjukt hektiska dagar. Hade en skriftlig examen igårkväll på ALLT vi hittils lärt oss. Fick en 5a vilket är sjukt bra så jag är supernöjd. Idag har vi haft världens stressigaste dag med en 8-timmars sälj och serviceuppgift. Har gjort en kurs som normalt är 1år lång på bara en dag. Vet inte riktigt hur det gick, men blir lycklig så länge den är godkänd. Var sjukt svårt!

Så fort vi var klara med den uppgiften var det bara att börja plugga igen. Välkomstmötepraktik imorgon och jag har knappt börjat skriva. Blir en lång natt. Tur att jag har en timme imorgon på mig att öva innan själva praktiken är. Vet ni vad mer som händer imorgon? Jag fyller 20! Så jag förväntar mig många grattis både i kommentarer och på sms ;) Nejmen jag skulle verkligen uppskatta det... Känns sådär att fylla år när man är så långt ifrån alla nära och kära :( Nu måste jag återgå till att skriva på mitt välkomstmöte. Men imorgon hinner jag förhoppningsvis uppdatera lite mer :) PUSS

Hug me hug you

Hej mina älskade små körsbär! Hur är läget i Sverige?

Har äntligen avklarat min första examen, transfer. Fick köra avresa vilket var den jag inte gjorde på praktiken, kunde därför inte den lika bra som ankomsten. Fick totalblackout men lyckades på något vänster improvisera HELA avresan utan att missa något och när jag väl missade lyckades jag rädda det så bra så jag tror att instruktörerna såg att jag faktiskt har DET. Fick ett betyg jag är mer än nöjd med i alla fall, så nu ångesten släppt.

Idag fick vi inleda en av lektionerna med att gå runt och krama alla i klassen de fem första minutrarna. Det var sjukt vilken god start på lektionen. Alla blev mycket gladare och mer avslappnade! Allt är så annorlunda här borta mot Sverige och hur man är van vid att allt är och som jag sagt tidigare så trivs jag så förbannat bra. Idag har vi kvällen ledig så vi ska sätta oss uppe i ena utebaren och mysa, Gustav ska spela gitarr… Blir nog en grym kväll! Skönt att få släppa allt skolarbete för en stund och bara göra något annat. Nästa vecka har vi TRE exams så det kommer bli en hel del att göra. Stress!

Nu till något annat, det blir förmodligen så att jag bara kommer till Sverige för att åka hem, tvätta, hälsa på mina älskade vänner och familj och sen bege mig igen den 15 Maj men bara för 10 dagar. Men mer om det senare när jag har mer tid.

Nu är det dags att äta, ha en fin lördag alla söta! PUSS


And I keep doing my thing

Några som frågat om vädret här nere. Det är skitvarmt! I flera dagar har jag legat vid poolen på siestan men är så korta stunder så hinner tyvärr aldrig bli brun. Men bikini och badväder är det allt! Har dock ofta på mig tjocktröja när vi har lektioner inomhus därav är jag oftast lite varmare klädd på de bilder som tas.

Ny dag och ännu en gång har jag pushat mig till max och gjort saker jag aldrig tidigare trodde att jag skulle göra. Imorse fick vi veta att vi skulle ha G-fit (Guide-Fit = träning) helt plötsligt satt vi på en buss en halvtimme och kom till en adventure park där vi hade teambuilding HÖGT upp i luften. Skulle klättra upp hur högt som helst, gå på lina många meter över marken, kasta oss ut, klättra klättervägg och klättra upp på en stolpe liknande en el-stolpe för att utan hjälp av någonting ställa oss upp och snurra ett varv. Med min höjdskräck var det en utmaning men jag kom, jag såg och jag segrade. Jag är så jävla bra! Kom därefter tillbaka till hotellet för att förbereda mig inför transferpraktiken som gick väldigt bra. Har aldrig tidigare varit så säker på vad jag vill göra som nu. DET KÄNDES SÅ JÄVLA RÄTT! Det här är var jag hör hemma! Har aldrig känt så här förut... Det är bara så rätt!

Nu är jag kors i taket ledig resten av kvällen. Danskarna ska ha sin show sen ska jag på möte med min kvällsarrangemangsgrupp och därefter ska jag skriva på min transfer-avresa. Måste kunna både ankomst och avresa utantill inför Examen på fredag då jag inte innan får veta vilken av dem jag ska köra.

Jag är så jävla stolt över mig själv. Men måste också credda mina älskade skolkompisar och instruktörer som pushar mig och framförallt tror på mig. Erat stöd betyder allt!


Jag och Jesper innan vi skulle gå på 600 grader varm glödande kol!


Jag och fina Johanna kramas utanför Camp Nou!


Förlåt

Förlåt för jättedålig uppdatering och tråkiga inlägg utan bilder. Måste tvyärr fortsätta lite i samma bana. Är så sjukt långa dagar och jag tål ingen mat, lever på frukt, pommes och vatten vilket leder till att jag har noll energi. Så när vi inte har skola är man antingen och socialiserar med de andra eller sover. Har väl sovit lite väl lite nu de närmsta fem dagarna... Men som sagt fullt upp. Imorgon ska vi upp i transferbussarna för praktik vilket är som en generalrepetion med feedback och så inför riktiga examen. Har inte skrivit klart mitt ännu så är sjukt stressad och nervös.

Men vet ni vad jag har gjort? Idag gick jag upp och ställde mig alldeles ensam på en scen för nästan 200 människor och sjöng. Var nog bland det värsta jag någonsin gjort men fyfan vad jag har växt som människa under den här tiden. Vem trodde att jag skulle göra något sådant? Måste gå upp och plugga nu. Men skulle verkligen uppskatta några fina kommentarer och lite kärlek från er söta som läser. JAG SAKNER ER!

All the crazy shit I did tonight, those will be the best memories

Hej hej hallå allihopa! Hur har ni det där hemma? Jag har det bra här borta men är tröttare än någonsin. Har varit tre hektiska dagar och nätter. Igår åkte vi till Barcelona där vi besökte La Sagrada Famillia vilket är en skitstor kyrka mitt i Barcelona. Vi fick även, håll i er nu, åka till Camp Nou och gå guidad tur och när vi väl var färdiga kom alla spelare som skulle vara med och spela träningsmatch. ZLATAN OCH MESSI!!! Fick även några timmars shopping på fri hand vilket resulterade i en hel del trevliga köp.

Här nere på guideskolan testar dem oss i princip hela tiden. De kastar oss ut i nya utmaningar och test vilket är skitkul men även väldigt påfrestande då det är så mycket stress. Men vi utvecklas hela tiden och blir bara bättre på allt! På kvällen var det pubcrawl och Black and White-party. Jag hamnade i det svarta laget och vi vann! Helt underbar kväll, slutade dock väldigt sent så var lite småjobbigt att ta sig upp i morse. Har de senaste dagarna haft en extern instruktör som har föreläst mycket om självförtroende, beteende, konflikthantering med mera. Det är sjukt vad jag har blivit medveten om mig själv, mina egenskaper och mitt beteende. Det här kan ha varit de bästa lektionerna någonsin. Sjukt givande! Vi fick även sitta och prata om vilka intryck man hittills har gjort på folket i gruppen och snacka om egoboost när jag fick höra de andras intryck av mig. Speciellt det att jag upplevs som en glad och sprallig tjej som ler konstant! You made my day.

Har precis varit nere och kollat på kvällsarrangemanget och nu är det ännu en gång dags att slå sig ned med transfern. Är supertrött så är lite svårt att finna motivation till att skriva men det är bara att bita ihop. Inte många dagar kvar till praktik och examen. Internet är segare än någonsin så blir tyvärr inga bilder eller videos ikväll heller… Men imorgon tror jag faktiskt att vi har lite längre tid på oss och då jävlar ska ni få se vad som egentligen händer här borta! ;)

Got to go, LOVE from Spain!


Emotional

Då var det dags för uppdatering igen! Sitter på siestan som alldeles strax är slut. Solen skiner, det är skitvarmt och ur högtalarna dunkar sköna sommarhits. Sitter och skriver lite på min transferexamen.

Idag har vi haft en lektion vid namn "ditt och mitt beteende" som handlar om varför vi är som vi är och att vi tar efter jättemycket från våra föräldrar och vår uppväxt. Det blev väldigt känslosamt då vi skulle gå fram och sitta och öppna oss totalt för de vi ännu inte hunnit lära känna. Många bröt ihop men det känns som att vi nu som grupp är jävligt stark. 80 glada svenskar och 4 sköna norrmän :) Snart ska vi ha nästa lektion "avspegling och resonans" vet ännu inte vad det innebär men det blir säkert kul. Dagens instruktör är grym!

Ikväll ska vi få lite respons på det vi hittils skrivit på vår transfer sedan blir det nog till att släppa loss and have a good time. Imorgon ska vi åka in till Barcelona på utflykt och shoppingtur. På kvällen blir det Black and White-party! Måste gå nu men ikväll kommer bilder från när vi gick på kol samt lite annat mys :) Titta in då! PUSS

Jag kan, jag vill, jag gör!

Gick på glödande kol och det gick galant! Är egentligen meningen att jag antingen ska plugga transfer eller sova nu men kan inte slita mig nu när internet helt plötsligt började fungera någorlunda! Imorgon har vi sälj från morgon till kväll med undantag för 20:30 lektionen "du blir vad du äter". Spännande!

Pics from first day


Madde min roomie, första dagen :)


Flygplanet på väg hit, hur underbart?!


På lunchen första dagen. Det var för varmt för att ha jeans!


To deilige danske drenger ;) Thais och Mads våra grannpojkar :D


Våra modeller Thais och Mads haha :)

MORE TO COME!


.

Jag ger upp! Internet är så jävla segt så går inte att ladda upp bilder. Funkade ju första dagen!?! Kan i och för sig bero på att jag sitter på en plats en bit ifrån en router... Ska försöka ladda upp på facebook så länge men håll ut jag ska fan i mig få in bilder här på bloggen också! I PROMISE!

I helgen ska vi förresten få åka in till Barcelona city och shoppa!

Skandinaviska

Hej alla fina! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Jag mår kanonbra! Har varit väldigt mycket nu igår och idag så har inte haft en ledig stund till att sitta här och uppdatera er lite. Igår hade vi mingelparty med trafficlights vilket blev väldigt lyckat! Imorse var det upp tidigt och ha skandinaviska hela förmiddagen, kan både prata och förstå både danska och norska relativt bra nu vilket är hur kul som helst! Vi fick vi göra rollspel i små grupper inför hela svenskklassen och var tvugna att göra dem på Danska/Norska/Skandinaviska och OM det var en utmaning men en jävligt kul sådan. Har upptäckt att jag älskar att stå på scen och underhålla så vem vet om jag kanske skippar charterguidegrejen och satsar på animation istället vilket är underhållning utomlands?!

Har varit ute nu hela eftermiddagen och haft olika uppdrag var skitkul men nu är jag så trött att jag inte vet vad jag heter. Fick turen att sluta en timme tidigare så nu sitter jag här och väntar på att middagen ska öppna. Ikväll ska vi gå på glödande kol på vår sista lektion! Det är sjukt vad vi blir ställda och utsatta inför stora utmaningar i princip hela tiden. Men det är kul och jag känner redan att jag utvecklats något enormt som som människa!

Efter sista lektionen blir det nog till att börja skriva på min transferuppgift. Det svåraste är att vi inte får använda eller säga något som vanligtvis sägs på transfer på destinationer. Vi måste alltså sätta vår egen prägel på det hela... Hjälp! Är så sjukt nervös inför denna examen men jag ska ge allt!

Nu tänkte jag försöka ladda upp lite bilder :)

I'm loving it!

Förlåt för att jag inte svarat på era kommentarer eller har laddat upp några bilder än men just nu är internet så extremt segt. Sitter och brainstormar och planerar en show till kvällsunderhållningen som vi ska stå för om några veckor. Vi är blandat både danskar, norskar och svenskar så vi får se hur det går, har hittils varit lite brist i kommunikationen haha.

Imorgon har vi inställning och motivation som första lektion, andra lektion heter "vad är service?" den tredje är transferteori därefter är det G-fit (vilket är träning!!!) och sista är Mingle party med traffic light haha. Hur kul är det inte med mingelkväll som lektion!?! Problemet är bara att ingen av oss äger gröna kläder vilket vi måste ha. Dresscode är tydligen livsviktigt! 

Instruktörerna är förövrigt helvilda och grymt bra! Trivs som fisken i vattnet även om jag verkligen börjar inse hur mycket det är som väntas av en och vilka tuffa veckor jag har framför mig.

Nu ska vi gå upp till Mads och Theis och försöka klura ut om danskarna vet vem tjuren Ferdinand är och sen spinna vidare på det vi hittils kommit på inför showen. Hoppas ni har det bra i Sverige! PUSS

Snabbis

Blir en snabb update nu. Sitter i Palas Atenea och om en kvart börjar dagens sista lektion. Överlevde min presentation som var för 2/3 av alla svenskar och inte 30 pers. Med tanke på att jag i princip hela min skoltid enbart redovisat för tjejerna i klassen var det här ett grymt steg. Jag är så stolt över mig själv!


Full rulle

Hann aldrig uppdatera mer igår, åt middagsbuffé med stora tjejgänget och därefter gick vi lite i affärer. Underbart att vi fick hela den första dagen ledigt (ett plan med svenskar kom inte förrän kl 12 inatt därav ledigheten för oss andra). Så nu har man fått lite koll på läget och Lloret de Mar är nog en rätt bra partyort skulle jag tro!

Imorse hade vi informationsmöte och bytur då vi fick gå runt här på orten och kolla var allting fanns. Idag är det liet tråkigare väder med regn men det gör inte så mycket. Har massa att göra nu i eftermiddag. Har tappat min röst helt och hållet, precis som när jag var i Zakynthos så det känns förjävligt. Självklart kläcker dem ur sig att vi idag ska upp inför en tredjedel av klassen (30 pers) och prata i mikrofon oförberett om allt och inget. Men det är bara att tuta och köra och göra mitt bästa! Har lite bråttom nu, fick bara bli ett snabbt inlägg. Har som sagt massa bilder men det går så segt och hinner inte nu. Ni får helt enkelt vara uppdaterade!!!

PUSS


Underbara Spanien!

Min dag började med totalt kaos. Min väska låste sig och gick inte att låsa upp, jag hade övervikt (men kom undan) trodde jag hade tappat bort min dosa (alla pengar sitter på sparkontot...) och allt var bara galet. Mötte upp några av svenskarna som skulle åka ner. Riktigt trevligt gäng! Åkte först till Frankfurt och när vi var på väg att landa hände det värsta tänkbara, en dam på samma rad spyr som en gris. Trodde jag skulle dö. Resan från Frankfurt till Barcelona gick däremot bättre. Kom till Barcelona där solen sken och man kunde gå i shorts och linne!!! Fick en fet applåd av alla instruktörer när vi anlände, kände mig som en superkändis!

Fick ringa upp två vaktmästare på hotellet som fick bryta upp min väska. Har därefter bara legat på stranden och snackat med några danska killar vi bor granne med Theis och Mads. Hur sköna som helst! :) Nu är det strax dags att äta. Har tagit lite bilder men lägger upp dem senare för magen kurrar förjävligt. Det är i alla fall underbart här borta och Lloret de Mar är faktiskt en sjukt härlig stad!!! Ska försöka uppdatera igen lite senare ikväll :)


Imorse på Arlanda

Theis gästbloggar:
Det er mig en fornöjelse at skrive på saras blog idag.
Hun er ved at läre mig at snakke svensk, men det går ikke så godt endnu.
Sara er rigtig god til at snakke Dansk!
Men, mon ikke jeg lärer det til sidst...

 


Hejdå Sverige!

Nu sticker jag till Arlanda. Så nästa gång vi hörs är jag förhoppningsvis i Spanien! KÄRLEK <3

Godnatt Sverige

Nu ska jag gå och lägga mig. Väskan är ännu inte färdigpackad men ingen idé att göra något mer nu eftersom hälften av kläderna fortfarande hänger på tork. Imorgon bitti får jag vara stark och lämna en massa fint hemma.

Under min tid i Spanien kommer jag förmodligen inte att vara tillgänglig på min mobil förutom på min födelsedag (då jag förväntar mig tusen sms ;)). Så det är här i kommentarerna, på min mail eller facebook som ni lättast når mig. Självklart ska det anordnas skypedejter för mina närmsta också! Utbildningen sägs vara väldigt intensiv så vi får se hur mycket jag kommer hinna skriva men jag har datorn med mig och ska försöka få till ett inlägg per dag i alla fall! Om jag inte hinner skriva mer nu så hörs vi i Spanien! Kan ni fatta? 04:00 ska vi åka hemifrån, 06:50 lyfter jag! Har inte fattat själv att jag ska vara borta såhär länge eller att jag ens ska åka men fyfan vad kul det kommer att bli!

Kommer sakna mina underbara vänner och min älskade familj. <3

Challenge

Vet ni vilken jävla utmaning det är att packa en väska för fem veckor när man inte har den blekaste aning om hur varmt det kommer att vara, vad för kläder som är lämpligast och hur mycket man kommer använda allt?!

Hade väl packat lite mer än hälften och vägde väskan. Övervikt. Redan liksom... Jaha då var det bara en sak att göra, börja plocka ur och rensa. Tagit ur en klänning, ett linne och ett par shorts so far. Hoppades att något mirakulöst skulle hända med siffran vågen visade men icke. Nu blir det till att ge sig på skorna. Snyft. Hejdå mina älskade rosa pumps, hejdå svarta pumpsen med rosetterna - jag lovar att använda er flitigt när jag kommer hem!


Work in progress

Välkommen till slagfältet som ska föreställa mitt rum. Skönt att ha kommit igång i alla fall. Har precis börjat packa ner grejer i väskan. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte blir någon övervikt!



12h

Om 12 timmar åker jag till Arlanda. GALET! Det är med andra ord hög tid att jag tar tag i det här med packandet haha har fortfarande inte kommit längre än att jag startat två maskiner med tvätt. Söta Madeleine skickade nyss sin packlista så nu har jag något att följa också. Perfekt!

To do

  • Tvätta
  • Packa
  • Fixa naglarna
  • Skicka in papper
  • Fixa med försäkring 
  • Skaffa youtube-konto så jag kan lägga upp filmer
  • Växla pengar
  • Deklarera
  • Uppdatera mitt CV
  • Ladda ner massa ny musik
  • Färga håret
  • Brazilian wax
  • Införskaffa kläder och nödvändigheter
  • Rensa och fixa klart i mitt rum
  • Träffa alla söta och säga hejdå




  • Favoritskorna, frågan är bara vilka som ska få följa med?


    I survived

    Mycket stod på schemat igår och jag hann med det mesta. Supernöjd med färgen i håret och jag överlevde den brazilianska vaxningen! Ja det gjorde ont men det gör bara ont i någon sekund precis när hon rycker sen är det över. Världens skönaste kvinna som utförde det hela också! Definitivt något jag kan rekommendera och göra om igen!

    Tro det eller ej men jag har fortfarande inte tvättat eller blivit lite klar över vad som ens ska med så nu är det panik! Om 24 timmar befinner jag mig inte längre i landet så tills dess är det mycket som ska hinnas med. Återkommer när jag kommit en bit på vägen!

    Med stora steg

    Nu börjar det verkligen dra ihop sig. Har äntligen tagit fingret ur röven och börjat fundera på vad man ska ha med sig. Såg att Malin, en av brudarna jag åker med tänkte ha med sig 14 skor och hon lyckades packa ner allt utan att få övervikt. Hur fan då undrar jag!? Tror dessutom att hon åker från Skavsta där de bara är tillåtna 15kg i väskan istället för 20. Nåväl. Borde verkligen sova, känner mig hängig men kan inte slappna av. Mycket tankar som går runt i huvudet nu.

    Imorgon ska jag äntligen få samma färg i hela håret och på eftermiddagen ska jag möta upp mina blivande klasskamrater. När ska jag sluta drabbas av extrem hybris när jag är ute? Vad fan har jag gett mig in på egentligen? BRAZILIAN WAX! Hjälp...!


    No license

    Jag lyckades inte med att ta körkortet nu innan avresa och ska jag vara ärlig känns det lite småsurt men jag har gjort mitt absolut bästa och mer än så kunde jag inte göra. Hade jag haft mer tid (och tur!) hade det förmodligen gått hela vägen. Så fort jag kommer hem blir det prio nummer ett!

    Nu handlar de sista dagarna om att vara med de nära och kära och sen ligger all fokus på att vara grym och visa vad jag verkligen går för på utbildningen. Jag ska fan i mig bli reseledare!

    Jag kan, jag vill, jag ska. Och jag VÅGAR!


    RSS 2.0