Saturday in airport, I'm in love!

Igår skjutsade jag mina kollegor till PLI (Playa del Ingles) för att de skulle ut sedan åkte jag och Sara och mötte våra kollegor ifrån de andra teamen varv en är min kollega från Alanya, Timmy. Satt ute på hans trapp och snackade skit till sent på natten innan vi körde tillbaka hem till lilla PRI (Puerto Rico). Upp efter fem timmar för att åka till flygplatsen och jag måste bara säga en sak, åh vad jag älskar flygplats. Det är helt klart en av de bästa delarna i det här jobbet. Tänk att jag under en flygplatsdag får träffa flera hundra människor (på bara EN arrival kan det komma upp till 300 gäster). Tänk då heldag med ett flertal arrivals?! Sedan träffar man sina kollegor från andra team, folk från andra bolag och så får man vara på en plats där det händer saker hela tiden.

Det gäller att ha full fokus, vara effektiv och bara köra på i ett högt tempo hela dagen. Man är lagom trött när man kommer hem men det är det verkligen värt. Njuter av varenda sekund.

Idag efter min flygplats var jag dock lagom trött. Helt slutkörd för att vara ärlig. Gick ner till centrum för att handla massa mat med Lisa men slutade med att jag bara orkade köpa det nödvändiga. Var så trött att jag inte visste vad jag hette. Kände mig som ett litet barn igen som skulle kunna gråta bara för att kroppen är så slut. Men nu ligger jag här i min säng, lyssnar på mysmusik och har tända ljus. Ska strax sova, klockan är bara 22:27 här nu och inatt drar vi ju tillbaka klockan en timme också så blir en timmes extra sömn. Perfekt! Imorgon är en lång dag och på måndag börjar två rätt hektiska och tunga veckor. Har fått lite extra ansvar vilket är skitkul. Känns så underbart att få möjlighet att utvecklas och prova på en massa nya saker hela tiden!

Jaja dags att sova, puss på er mina fina!


Mamma och pappa håll i er nu!

Här har ni det: Mitt rum på Gran Canaria! Orkade inte lägga upp alla andra bilder på lägenheten så tänkte att det räcker med att ni får se platsen jag spenderar den största av min lediga tid på. Det är en tredjedel så stort som mitt rum i Alanya och hälften så stort som mitt rum i Sverige men jag tycker om det. Så fort jag får tid ska jag köpa lite fler saker och printa bilder och göra det lite hemtrevligt. Mina äppeldoftljus från IKEA är det enda jag har just nu... Det som inte syns på bilderna är min stora spegel och min stora garderob.







Mamma och pappa - Notera att det är städat!




Idag fick jag fingret ur röven och orkade ta mig tid till att tillaga kycklingen jag haft i frysen ett bra tag. Fick improvisera och blanda kryddor hej-vilt men det blev bra. En riktig guidemåltid... Haha.
Pappa - Notera majsen (grönsaker!!!)


God morgon världen!

Det kommer bilder på lägenheten och hur jag bor men inte just nu. Klockan är 07:34 här och jag sitter och äter lite frukost. Strax ska jag knata till jobbet. Blir en heldag med service borta i Mogan och Taurito där jag också ska hålla service på Moganmarknaden. Blir nog kanon. Fasar dock för den fina uniformsbrännan jag lär få av att stå ute i två timmar men men, vad gör man inte för sina älskade gäster? :)

Ikväll blir det kanske en tur till Playa del Ingles, en lugn sådan för mig. Kanske ska erbjuda mig att köra bil så att de dårar som är lediga imorgon kan festa loss på riktigt och slippa ta taxi. Imorgon har jag flygplats hela dagen så vill vara fit for fight inför det. Kommer ju andra utgångsdagar då jag har lite mer tid till att sova ut dagen efter :)

Nu är det dags att borsta tänderna och göra mig redo att knata till kontoret. Ha en fin dag! Puss


Orinoko

Vill ni se hur jag bor här borta kanske?

Hahaha

Ja då var det dags för en liten uppdatering. De senaste dagarna har flugit förbi, jag har problem med mina bihålor så har varit lite tungt att jobba men idag har jag varit ledig och tagit det lugnt så nu känns det bättre. Min kära kollega släpade ner mig till kliniken vi samarbetar med för några dagar sedan. De ville röntga mitt huvud och sedan satte de mig med syrgasmask. Har aldrig varit fulare! Haha önskar att jag hade varit mina kollegor som fick se mig sitta där med masken och andas. Den matchade uniformen fint så kanske något att satsa på?


Bild lånad av min kollega Sara.
Haha de vill att jag ska tillbaka igen för ännu en andningssession.


Airport morning

Haha jag är verkligen sämst på att uppdatera men har verkligen inte haft någon ork. Men nu när jag självklart ligger sömnlös trots att jag som mest behöver sova så tänkte jag passa på. Har haft en superlång dag idag som aldrig tycktes ta slut. Måste ge en puss till min kollega Sara som mirakulöst lyckades få mig på humör igen när vi var ute och åt en supergod middag med teamet. Men nu är det sängdags. Om 3 timmar ska jag upp, har departure kl 04:15 imorgon och sen ska jag vara på flygplatsen hela dagen. Är dock, trots den lilla sömnen jag får skittaggad. Är responsible imorgon så det känns underbart med en liten utmaning och att få testa på det samtidigt som nervöst men jag ska göra mitt bästa som vanligt. Fan vad jag älskar mitt jobb. Ska försöka bättra mig med bloggandet, men imorgon är det nog tveksamt i och med att jag går upp så tidigt inatt och är borta hela dagen. Lär slockna när jag kommer in genom dörren imorgon kväll haha... Men vi får se!

Önska mig lycka till inatt/imorgon. PUSS!


träna träna träna

Palmitos park var riktigt vackert! Bilder från parken kommer senare, min kamera är nämligen död nu så går inte att föra över. Efter att ha studerat djurparken fick jag åka till IKEA och Atlantico (shoppingcenter). Jag har precis fått en extra slant av mina kära föräldrar så för första gången på två månader fick jag shoppa. Blev två par fina skor, en svart klänning och så en lite mindre väska vilken jag verkligen var i behov av. Kändes super! Fick dessutom med mig en massa doftljus från IKEA så nu börjar mitt rum bli lite mer hemtrevligt. Snart kommer bilder på nära och kära upp också, ska bara printa dem på fotopapper först. MYS!

Imorgon har jag som sagt min första riktiga arbetsdag här nere på GC. Blir en dag på flygplatsen och sedan lite runner. På kvällen är alla guider här ifrån Puerto Rico inbjudna till en guidemiddag/festkväll så det ska bli riktigt skoj. Ännu mer skoj är att vi ska till Garbos (liknande Wallmans) och käka middag på fredag hela GC-teamet och sedan ska jag och några av tjejerna ut i Playa del Ingles då de är lediga på lördagen och jag halvledig. De sista dagarna av veckan kommer att gå fort och sen helt plötsligt är jag mitt uppe i allt jobb igen. Blir hur bra som helst, can't wait! Älskar tempot men mest av allt att få jobba med det jag gör!

Nej nu är det dags att sova, tänkte träna imorgon innan flygplats så lite sömn skulle nog sitta fint. PUSS!

Palmitos park

Idag ska jag iväg och studda en djurpark här på ön, sista studdningen innan det drar igång på riktigt igen. Imorgon är det uniform på och flygplats sen är det bara att tuta och köra de kommande månaderna.

Vi har så sjukt många utflykter och grejer att göra här på ön. Jag ska lära mig att surfa, ta dykcert och så ska jag iväg och rida. Kommer bli sjukt kul! Imorgon kväll är de flesta guiderna här i Puerto Rico inbjudna till en middag/festkväll så det ska bli riktigt kul att träffa och se vilka människor det är för andra bolag som ska hänga här i vinter. Känns som att den här veckan kommer att gå riktigt snabbt!

Taurito and Puerto de Mogan



Ja mina vänner, ni ser ju ovan vad jag har fått tag på. Svenskt pulvermos a la Felix! Var på Ikea igår tillsammans med några av mina kollegor och hyllan med svensk mat var den mest intressanta. Desvärre tålde jag inte så mycket mer än potatismoset, äppelmoset och det svenska godiset (som går att få tag på överallt här typ) så det fick bara bli potatismos. Till mina kära föräldrar och släktingar som läser kan jag stolt också berätta att jag gjorde min första riktiga vuxna storhandling. Köpte grönsaker (!), en massa riktig mat och inget godis eller sött överhuvudtaget. Det onyttigaste jag fick tag på var nachos till taco-middagen jag planerar att äta nu i veckan så inte alls illa va! Har verkligen blivit för mycket sött nu den senaste veckan då jag äntligen fått tillgång till mat och en massa gott godis. Men nu är det slut på det och imorgon ska jag göra pasta- och bönsallad!

Idag har jag studerat två orter utöver Puerto Rico som mitt team kommer att vara ansvariga för. Hade en massa sjukt fina hotell där borta. Taurito, den lilla turistbyn var så extremt mysig. Dit kommer jag definivt att åka på semester när jag skaffat barn och ska åka någonstans. Anyways, efter dagens studerande var jag helt slutkörd så har tagit en timmes powernap. Snart kommer min stoltråle Becca över för lite girltalk. Mys-lördag!


Camel

Hola mi amigos! Som vanligt måste jag inleda inlägget med en ursäkt för att jag inte uppdaterat och ännu en gång skylla på att jag haft mycket att göra. Den här gången är dock sanningen att jag inte haft sådär jättemycket att göra, utan bara prioriterat annorlunda men nu tänkte jag att det var dags för en liten update i alla fall. Hittils har jag studerat staden jag bor i, hur det mesta fungerar administrativt här, hur flygplatsen ser ut och så sist men inte minst en utflykt. Utflykten var en jeepsafari kombinerad med ridning på dromedarer. Hur härligt som helst! Jag och fina Becca delade dromedar och jag vill lova att det var en upplevelse att gunga fram och titta på landskapet och en den lilla öknen vi red i.

Måste bara konstatera att fy vad spanjorer är snälla och hjälpsamma. Har inte träffat en enda otrevlig spanjor än och gissa hur chockad jag blir varje gång de faktiskt stannar för en när man står vid övergångsstället!? En rätt stor skillnad från turkarna. Idag lyckades vi glömma att stänga av lyset på bilen så att batteriet tog slut. Blev ett litet äventyr i sig att fixa startkablar, en bil att koppla ihop med men ännu en gång - underbara spanjorer! Känns faktiskt skönt att snart komma igång och börja arbeta. Men jag saknar mitt team i Alanya väldigt mycket! Kan fortfarande inte förstå att jag inte kommer att träffa många av dessa människor någonsin igen och att det som varit aldrig kommer tillbaka. Såhär i efterhand var mina knappa två månader i Turkiet två av de bästa och mest lärorika månaderna i mitt liv! 

Nu ska jag sussa, imorgon ska ännu en utflykt studeras så puss på er!


BACON

Så var man då på Gran Canaria och i den lilla staden Puerto Rico. En mycket mysig liten stad och en stad där det är lätt att hitta till det mesta. Känns så sjukt bra efter att ha virrat runt i Alanya men måste erkänna att jag saknar Alanya något enormt. Men det här ska nog bli bra!

De här närmsta dagarna handlar bara om studerande av områdena, utflykterna, flygplatsen och hur allt fungerar här. Det är nice att faktiskt få komma ner och få full koll på allt från början men jag saknar att jobba i det höga tempot och att vara helt slut när jag kliver in genom dörren. Hoppas verkligen att jag får börja köra snart igen :)

Ny destination, nya möjligheter. Ligger och funderar på mina mål med den här säsongen, tror att det är jävligt viktigt för att det fortsatt ska gå så bra som det har gått. I Alanya har jag redan bevisat vad jag går för, både för mig själv och för andra men nu är det som sagt ett nytt ställe och även dags för mig att utvecklas och avancera lite. Nästan så att jag ska skriva upp dessa mål och sätta på insidan av min dörr eller något så att jag kan se dem varje dag!

Var på en stormarknad och handlade idag (Ica Maxi typ) och guess what? De hade glutenfritt bröd, mjöl, kakor och glutenfria pizzabottnar. Så idag har jag ätit pizza med bacon på. BACON! Fattar ni vad gott?! Men min mage gör något fruktansvärt ont nu eftersom den inte är van vid att äta gris... Nej dags att sova nu. Ska försöka uppdatera mer lite senare! PUSS


Güle Güle Turkiet - Hola Gran Canaria!

Nu är det dags, om 10 min hämtar taxin till office där pick-up till flygplatsen är. Kl 20:10 svensk tid ska jag, om allt går bra landa på Las Palmas flygplats. Har alltså en väldigt lång resa framför mig nu med många byten. Håll tummarna för att allt går vägen! PUSS <3

RSS 2.0